ETEN

De paar keren in mijn leven dat ik echt grandioos heb gegeten zijn op een hand te tellen. Ik herinner me vooral waar, met wie en wat ik gegeten heb, en ik herinner me dat ik mijn benen niet stil kon houden, zo blij werd ik ervan. Het is naast smaak, ook een kwestie van  geur, timing, kleur, jaargetijde, setting en natuurlijk een beetje magie. Soms zit je daarnaast en soms valt alles met elkaar samen, dat valt niet af te dwingen. Het heeft in ieder geval niks te maken met kaviaar. Het zou net zo goed om een appel kunnen gaan, die net knapperig en zoet genoeg is en die je eet terwijl de zon ondergaat achter de schapenweide waar de laatste merel zijn lied laat horen.

Gelukkig kan je de dingen wel een beetje naar je hand zetten en een beetje toveren door de juiste ingrediënten te kiezen en dat is wat ik doe. De manier waarop ik werk is intens, maar heeft als resultaat dat alles wat ik serveer een cadeautje is.